Aquest any 2017 es celebren 20 anys des de que va veure la llum el primer llibre del jove mag Harry Potter, titulat “Harry Potter i la pedra filosofal”. És per aquest motiu que a Open Class hem volgut dedicar el Sant Jordi d’enguany al fenomen creat per J.K. Rowling. Realitzarem activitats durant els mesos de març i abril a l’acadèmia adreçats als diferents grups per tal que coneguin la història i puguin també desenvolupar diferents aspectes de la llengua anglesa de manera diferent. També convidarem als pares i mares a veure el que hem preparat.

Com ja és habitual, aquest any també farem un concurs d’escriptura entre els nostres estudiants que podreu trobar detallada en aquesta mateixa secció de la pàgina web.

Esperem que us agradi!

Qui és qui?

OriginalPhoto-513010686.592830

Alguns dels grups que han visualitzat la la pel·lícula de “Harry Potter i la pedra filosofal” durant les darreres setmanes, han aprofitat per anotar diferents preguntes relacionades amb la història, personatges i d’altres aspectes de la trama per tal de fer un Trivial Pursuit totalment personalitzat. Ja estem començant a passar les preguntes a nèt i a col·locar-les a les diverses plantilles per imprimir-les posteriorment i poder jugar amb tots els grups de l’acadèmia.

També estem començant a dissenyar un Monopoly relacionat amb Harry Potter, targetes i taulell.

Harry Potter

harry

Harry Potter és el protagonista de la història. Viu amb els seus tiets i no s’adona del poder que pot arribar a tenir fins que Hogwarts li fa arribar una carta.

Ron

redhair

Ron és l’amic inseparable de Harry Potter, company seu a Hogwarts i el seu confident. Prové d’una família molt humil i té 6 germans més.

Hermione

hermione

Amiga també de Harry Potter i Ron. Hermione adora llegir llibres i a més a més és una alumna exemplar a Hogwarts. Prové d’una família és muggle

Dumbledore

duble

És el màxim responsable de Hogwarts i membre de l’ordre del Fènix. Es diu que és la única persona capaç d’atemorir a Voldemort.

Malfoy

malf

Malfoy és alumne de Shytheryn i rival en diverses ocasions a Hogwarts de Harry Potter. El seu pare és Lucius Malfoy.

Hagrid

guard

Hagrid és el guardabosc de Hogwarts i persona molt propera a Harry Potter. S’assegura també de ningú pugui entrar sense permís a l’escola.

Trelawney

teacher

És la professora de futorologia a l’escola de Hogwarts. Trelawney va fer la profecia que relaciona Voldemort i Harry Potter.

Hedwig

oliva

És la òliva de Harry Potter. Hedwig va portar la carta al mag quan aquest vivia amb els seus tiets a Londres.

Harry Potter Competition

En motiu del 20è aniversari del llibre “Harry Potter i la pedra filosofal” hem decidit que la competició que organitzem cada any per Sant Jordi giri al voltant d’aquesta obra de J.K. Rowling. És per això que hem dividit els nostres estudiants en quatre grups diferents depenent de la seva edat. Cada grup rebrà el nom d’una de les quatre cases de Harry Potter. Els grups hauran de desenvolupar una tasca diferent i participarà (sota pseudònim) en la competició.

Per Sant Jordi publicarem a la web i diferents xarxes socials els 3 guanyadors de cada grup.

Els nens i nenes de Gryffindor hauran de dibuixar el seu “magic professor” i posar-li un nom. Un cop entregat el dibuix hauran d’omplir una targeta amb el pseudònim i el seu nom real, aquesta serà dipositada en una capsa i oberta quan tinguem els guanyadors.

Els alumnes de Slytherin hauran de completar el còmic resum del llibre “Harry Potter i la pedra filosofal”. Un cop entregat el còmic hauran d’omplir una targeta amb el pseudònim i el seu nom real, aquesta serà dipositada en una capsa i oberta quan tinguem els guanyadors.

Els alumnes de Ravenclaw s’inventaran un objecte encantat. Hauran de descriure’n la seva funció i el motiu pel qual l’han fet màgic. Un cop entregat l’escrit hauran d’omplir una targeta amb el pseudònim i el seu nom real, aquesta serà dipositada en una capsa i oberta quan tinguem els guanyadors.

Els nois i noies de Hufflepuff hauran de crear una història i posar-la a la portada del diari màgic “Daily Prophet”. Si volen poden acompanyar el text d’alguna imatge relacionada. Un cop entregat el dibuix hauran d’omplir una targeta amb el pseudònim i el seu nom real, aquesta serà dipositada en una capsa i oberta quan tinguem els guanyadors.

Projectes a classe

Preparant l'acadèmia...

Decorats

Hem començat a preparar els decorats de l’acadèmia per recrear escenaris del primer llibre de Harry Potter. Aviat els tindrem tots peparats perquè els pogueu venir a veure.

HipstamaticPhoto-511895473.924791

Posters explicatius

A costat de cada decorat els alumnes han fet una breu explicació de cada indret per tal de conèixer i entendre perfectament els diferents escenaris de Hogwarts i del món Harry Potter.

HipstamaticPhoto-511985089.658972

Concurs St. Jordi

Els més petits ja preparen la seva tasca de Sant Jordi relacionada amb Harry Potter, molts d’ells ja l’han completada i ja l’ha dipositada a la capsa corresponent.

fullsizeoutput_47f8

Trivial i Monopoly

HipstamaticPhoto-513010676.767864

Alguns dels grups que han visualitzat Harry Potter and the Philosopher’s Stone durant les darreres setmanes estan preparant la seva pròpia versió del joc Trivial Pursuit. Han anat recollint preguntes de tot tipus mentre miraven la pel·lícula i les han passat a l’ordinador per posteriorment crear targetes reals del joc. En breu les penjarem.